5 dingen die ik te horen kreeg toen ik zwanger was

Tijdens mijn zwangerschap vallen toch echt wel een paar dingen op die mensen vals over kunnen brengen. Dus bij deze waarschuw ik je er alvast voor!

1. Was het wel gepland?

Gek genoeg kreeg ik best wel deze vraag toen ik zwanger was. Ik vond het best wel een onbeschofte vraag. In hoeverre plan je überhaupt een zwangerschap? Zelfs de stellen die wel graag een kind willen hebben gaan niet zeggen van 10 mei moet je me zwanger maken. Een kind dat plan je niet maar ze zijn wel meer dan welkom.

2. Kijk je al heel erg op tegen de bevalling?

Mensen zien dan een hoogzwangere vrouw en dan lijkt het hun een goed idee om te gaan vragen of ik al uit kijk naar mijn bevalling? Maar nee hoor, lijkt me echt geweldig om zo’n ervaring te hebben en te liggen creperen van de pijn. Ook dat mensen allemaal nare ziektes of dingen gaan zeggen wat er allemaal fout kan gaan. Dan denk je hallo hou dat even voor je? Zeg dat lekker tegen mij terwijl ik niet meer terug kan.

3. Oh je staat er alleen voor? Sorry..

En nee het was ook niet hoe ik het voor ogen had toen ik vroeg naar mijn toekomst keek. Helemaal alleen een kind op de wereld zetten en laat staan om een alleenstaande moeder te worden. Maar verder ben ik wel blij want weet je hoeveel vrouwen geen kind kunnen krijgen? Dus waarvoor sorry? Dus ben ik zielig? Nee eigenlijk ben ik dat niet want een paar minuten feliciteer je me en nu ga je in een keer uit jouw spijt medeleven?

4. Ga je het wel houden?

Duhhhh. Tuurljk ga ik het houden als ik jou toch bel dat ik al zoveel maanden zwanger ben. Denk je dan serieus dat ik het nog weg ga laten halen? Je verwacht dus een leuke reactie maar niet elk persoon kan dat geven. Dat is ook niet nodig want je hebt echt wel dierbare mensen om je heen die het wel leuk voor je vinden.

5. Die kleine had er nu al toch moeten zijn?

Leuk dat je het ook nog even zegt. Ik sta er namelijk niet bij stil dat mijn kindje er al had moeten zijn. Ik ben ook wel klaar met het om de 5 minuten naar de wc gaan, het niet hebben van energie en het heen en weer te waggelen net als een gans. Dus bedankt dat je me eraan herinnert dat mijn kindje er al had moeten zijn.

Post Author: Elizabeth

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *