Bescherm je baby tegen UV straling

Een baby heeft een kwetsbare huid. Als moeder is het belangrijk dat je goede zorg draagt voor jouw kleine. Ik vind het met deze warme dagen erg belangrijk dat moeders goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden om uw kind te beschermen tegen de UV stralingen.

UV straling is slecht voor een baby, omdat de huid van een baby dunner is. Daartegenover is het vochtgehalte bij een baby hoger en zijn de zweetklieren nog niet helemaal goed ontwikkeld. Langer dan tien minuten in de zon raden wij dus zeker af.  De kans dat uw baby verbrand is namelijk direct groot.

Voorkom verbranding bij baby
Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld uw baby een UV pakje (shirt) baby te kopen. Deze zorgt ervoor dat het lichaam goed beschermt is tegen de uv-straling. Bedenk je goed dat uv-straling ook door autoruiten komt. Een uv shirtje staat gelijk aan factor 40/50, waardoor uw baby goed bescherm zal zijn.

Zonnebrillen baby
Ook wat betreft zonnebrillen zou je kunnen kijken voor kinderzonnebrillen met een CE-keurmerk. Speciale UV zonnebrillen zijn er natuurlijk ook. Deze zorgen voor een betere weerstand tegen de UV straling.

Baby toch verbrand?

Niet handig maar ook niet onoverkomelijk. Smeer je baby ‘s avonds lekker in met verkoelende aftersun. Heeft uw baby ook warmte uitslag kunt u deze gemakkelijk verminderen door een natte washand te gebruiken op deze plek. Eventueel kun je hier nog een klein beetje talkpoeder bij gebruiken. Doet u uw baby in bad, terwijl ze verbrand is, gebruik dan lauw water voor wat verkoeling.

Medicijnen nog als eerste geven, maar een paracetamol (speciaal voor kinderen) zou eventueel de pijn kunnen verzachten.

Bij andere vragen raad ik altijd aan om gewoon even te bellen met de huisarts of dokterspost. Zekerheid voor alles!

Post Author: Elizabeth

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *