Alles voor een heerlijke massage

Wanneer je belang hebt bij een massage, wil je natuurlijk alleen maar het best. Je hebt zo’n behandeling immers niet voor niets nodig. Vaak ervaar je teveel stress of je merkt dat er bepaalde blokkades in het lichaam zitten die los moeten worden gemaakt tijdens de massage. Maar wat is er allemaal nodig tijdens deze behandelwijze? Hieronder gaan we kort vertellen over een aantal hulpmiddelen die een masseur dan ook echt niet kan missen, om jou perfect te kunnen behandelen.

De juiste massage tafel

Deze tafel kan niet ontbreken tijdens de sessie. Voor zowel jij als klant zijnde en de behandelende masseur is deze massage tafel van het grootste belang. Het liefst heb je er eentje die je in meerdere posities kan zetten en makkelijk in hoogte te verstellen is. Dit zorgt ervoor dat de masseur je ten alle tijden goed kan behandelen omdat hij of zij er altijd goed bij kan. Hiernaast is het natuurlijk ook fijn, als klant zijnde, dat de bank niet te hard is zodat je wel lekker kan liggen tijdens de massage.

De massage olie

Er zijn veel verschillende soorten massage olie, de huid van de één reageert beter op een amandelolie en de ander juist weer op een neutrale massageolie. Mocht je last hebben van bepaalde allergieën dan is het handig om dit voorafgaand aan je afspraak door te geven zodat de masseur daar eventueel rekening mee kan houden. Stel, je bent ergens allergisch voor, maar degene die je behandelt weet daar niet vanaf. Dan kan een erg plezierige massage toch helemaal omdraaien naar een niet zo plezante ervaring omdat je misschien wel overal uitslag hebt gekregen. Hoe ongelooflijk vervelend is dat wel niet?!

Een fijne handdoek

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar een goede massage handdoek is onmisbaar. Wanneer je na je massage wordt afgedroogd, omdat overal nog massage olie zit, dan is het wenselijk dat dat gedaan wordt met een handdoek die zacht is voor je huid. Waar een stugge handdoek kan gaan schuren over bijvoorbeeld je rug, geeft een heerlijk zachte handdoek je juist het gevoel dat de massage nog niet voorbij is. Het kan je behandeling maken of breken. 

Post Author: Elizabeth