Hoe voelt een baby van 4-6 maanden?

Maand 4

Bij mij was de misselijkheid en de extreme vermoeidheid weg. Mocht je nog in huis of ergens willen klussen zou ik dat nu gaan doen. Doordat de baarmoeder groter werd in deze periode kreeg ik ook veel last van steken in de zij- en onderbuik, maar dit is normaal.

Maand 5

Dit was voor mij een heel speciale maand, omdat ik voor het eerst bewegen voelde van mijn baby. Ik beschrijf het gevoel een beetje met vlinders in je buik krijgen. De bewegingen komen ook steeds vaker terug. Ook kon ik de voetafdruk op mijn buik zien toen de baby zich wou afzetten, dit vond mijn vriend ook een heel speciaal moment.

Maand 6

Ik kreeg heel veel extra druk op de aderen, vooral op de benen. Dit kwam doordat de baarmoeder steeds groter werd. Ik kreeg ook elke wanneer ik aan het werk was, last van een harde buik. Ook heeft mijn vriend voor het eerst het hartje horen kloppen. Dit kun je doen door een wc rol tegen je buik aan te houden. Bij ons lukte het in de 25ste week.