Hoe voelt een baby van 1-3 maanden?

Notitie: deze gevoelens zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Maand 1

Maand 1 volgende ik eigenlijk niet zoveel van de baby zelf..

Maand 2

De hormonen raasden door mijn lichaam. Ik voelde me heel anders. Mijn stofwisseling ging veel sneller dan normaal en mijn hart pompte meer bloed rond. Door al deze veranderingen raakte ik heel erg vermoeid. Door de hormonen kunnen bepaalde lichaamsdelen (borsten) pijnlijk zijn, of je begint zonder reden te huilen. Ook moest ik vaker plassen dan normaal en had ik last van de welbekende “ochtendmisselijkheid”. Doordat de maag en darmen langzamer gingen werken kreeg ik ook last van obstipatie. Je smaak verandert daarnaast ook nog. Dingen die je eerst lekker vond, zijn nu opeens niet meer uit te staan. Ook werd ik misselijk van de geur van vlees bakken. maar iedere vrouw heeft natuurlijk andere symptomen.

Maand 3

In de 3de maand kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik zwanger was. De onzekere weken waren voorbij. Iedereen weet wel dat je zwanger bent. Bij mij gebeurde het ook dat ik rond deze tijd een buikje kreeg. Ik kreeg ook een vermoeiende pijn in de rug en in de liezen, dat kwam door het getrek aan de ophangbanden van de baarmoeder. Rond deze tijd werden mijn borsten ook zwaarder door de aanmaak van melkklieren. (Tip: Draag een goed steunende BH)